Tid gasgrill

Det er en fejl at tro at man kun kan grille om sommeren. Med en gasgrill kan du komme i gang med det samme, så hvorfor ikke grille nu?

Gasgrillen blev selvfølgelig opfundet i USA, og hvad som startede som en primitiv  kulgrill med en gasinstallation er gasgrillen sidenhen blev udviklet meget og kan nu fås i mange forskellige slags afskygninger.

Man kan enten anvende propan eller naturgas til sin gasgrill, og der en del kultilhængere som kritiserer gasgrillen for ikke at levere den samme røgsmag, som når man anvender en traditionel kulgrill. Dette er der dog også råd for, da der er blevet opfundet en lille metalboks, som kan fyldes med træflis og som dermed skaber den efterspurgte røg.

 

Kursted

Et kursted defineres ifølge Gyldendals encyklopædi som et ’helbredsfordrende behandlingssted’. Det noteres endvidere at de første kursteder i Danmark blev grundlagt sidst i 1800-tallet. Det er dog først de seneste 10 år at der for alvor er kommet gang i etableringen af kursteder. Dette hænger meget naturligt sammen med at flere og flere tager på weekendophold.

I flere lande i centraleuropa har kursteder og kurbade været en fast del af samfundet i mange år. Ungarns hovedstad Budapest omtales ofte som Verdens Spa hovedstad. Udover at have flere hundrede kursteder har byen også verdens første kurhotel som blev renoveret i 2001 og i dag er et luksuriøst 4-stjernet hotel. I Danmark var Skodsborg Kurcenter og Hotel i mange år det eneste kurcenter i Danmark. Heldigvis for danskerne er dette ikke længere tilfældet. I dag findes der kursteder og kurcentre i alle dele af landet. På disse kursteder kan gæsterne få forskellige fysiske behandlinger i afslappende omgivelser.

I Budapest er udgangspunktet for kursteder oftest en eller flere naturlige termiske kilder. I Danmark har man flere steder valgt at lave ’kunstige’ termalbade. Badene har varmt varm, oftest mellem 34 og 38 grader, hvor kroppen kan blive varmet helt igennem. Disse kursteder tilbyder typisk også andre faciliteter så som dampbade, sauna og vandmassage.

Byggemarkedfeber

Hvert forår lider en masse danskere af byggemarkedfeber. Så snart frosten er ude af jorden og forårssolen titter frem valfarter danskerne til deres lokale byggemarkeder. Nu er det tid til at reparere alle ting som er blevet ødelagt under vinteren. Ofte ryger der et par ekstra ting ned i indkøbskurven, da man bliver grebet af stemningen, når man først står i et byggemarked.

Ekstrem sport

Ekstrem sport er betegnelsen for de sportsgrene hvor deltagerne søger mod grænsen. Jo farligere jo bedre. Det handler om at lege med døden uden dog at krydse grænsen. Man vil med andre ord gerne flirte med manden med leen, men ikke gå med ham hjem.

De seneste 10-20 år er flere og flere sportsgrene blevet tilføjet til kategorien ’ekstrem sport’.  Sportsgrenene er samtidigt blevet mere kontrollerede og de udøvere som tidligere dyrkede ting som bungyjump og faldskærmsudspring er rykket videre til andre ting, da det er blevet for mainstream og ikke længere betragtes som farligt.  Disse mennesker kaldes også for adrenalin junkies.

Af andre sportsgrene kan nævnes basejumping, cross træning, fridykning og whitewater rafting. Andre mindre livstruende sportgrene såsom Iron Man betegnes også som en ekstrem sport på grund af den ekstreme udholdenhed der kræves for at gennemføre et sådan løb. For dem hvor en Iron Man ikke er ekstremt nok findes der også en længere udgave hvor deltagerne skal svømme 76 km, cykle 3.600 km og slutte af med 844 km løb.

The X Games en anden begivenhed indenfor ekstrem sport som har udviklet sig år for år. Det er en årlig konkurrence som nu afholdes i både en sommer og en vinter udgave. Der konkurreres i mange forskellige former for ekstrem sport, herunder motocross, BMX, wake boarding og snowboading. I 2012 afholdes X Games for 18. gang.