Kursted

Et kursted defineres ifølge Gyldendals encyklopædi som et ’helbredsfordrende behandlingssted’. Det noteres endvidere at de første kursteder i Danmark blev grundlagt sidst i 1800-tallet. Det er dog først de seneste 10 år at der for alvor er kommet gang i etableringen af kursteder. Dette hænger meget naturligt sammen med at flere og flere tager på weekendophold.

I flere lande i centraleuropa har kursteder og kurbade været en fast del af samfundet i mange år. Ungarns hovedstad Budapest omtales ofte som Verdens Spa hovedstad. Udover at have flere hundrede kursteder har byen også verdens første kurhotel som blev renoveret i 2001 og i dag er et luksuriøst 4-stjernet hotel. I Danmark var Skodsborg Kurcenter og Hotel i mange år det eneste kurcenter i Danmark. Heldigvis for danskerne er dette ikke længere tilfældet. I dag findes der kursteder og kurcentre i alle dele af landet. På disse kursteder kan gæsterne få forskellige fysiske behandlinger i afslappende omgivelser.

I Budapest er udgangspunktet for kursteder oftest en eller flere naturlige termiske kilder. I Danmark har man flere steder valgt at lave ’kunstige’ termalbade. Badene har varmt varm, oftest mellem 34 og 38 grader, hvor kroppen kan blive varmet helt igennem. Disse kursteder tilbyder typisk også andre faciliteter så som dampbade, sauna og vandmassage.

Der er lukket for kommentarer.